Op deze pagina vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Dan helpen wij u graag verder via onze contactpagina.Wat koop ik met GrondPlan®?

Bij GrondPlan® krijgt u via een notarieel traject de grond in eigendom. Hierdoor heeft u de grond letterlijk in uw bezit. Nadat u de grond heeft gekocht, wordt uw aankoop geregistreerd in het Kadaster en bent u eigenaar van uw eigen stukje grond.

Wat is GrondPlan®-Plus?

Het verschil tussen GrondPlan® en GrondPlan®-Plus is dat in sommige gevallen Grondontwikkeling Nederland zelf of een derde partij de grond die u heeft gekocht met GrondPlan®-Plus kan ontwikkelen, bijvoorbeeld door woningen op de percelen te bouwen. Daarom heeft Grondontwikkeling Nederland met GrondPlan®-Plus in bepaalde situaties het recht om de grond terug te kopen of te laten aankopen door een derde. Op die manier zorgt Grondontwikkeling Nederland ervoor dat de grond, na het wijzigen van de bestemming, zo gunstig mogelijk zal worden doorverkocht.

Krijg ik een garantie dat de grond meer waard zal worden?

Er kunnen geen garanties worden gegeven over de mogelijke waardevermeerdering van uw grond. Lees meer over de risico's van grond kopen met GrondPlan®.

Welk budget heb ik nodig om grond te kopen met GrondPlan®

U kunt zelf bepalen voor welk bedrag u grond wenst aan te kopen. Dat maakt het aankopen van grond met GrondPlan® ook interessant voor personen met een beperkt budget. Grond aankopen met GrondPlan® is al mogelijk vanaf € 9.100,-.

Wie voert na de aankoop het beheer van de grond uit?

Als u grond aankoopt met GrondPlan® krijgt u de grond in eigendom. Dat betekent dat u als koper ook het beheer zal uitvoeren (de feitelijke verzorging van de grond).

Welke risico's zijn er bij grond kopen met GrondPlan®?

Bij aankoop van grond loopt u risico’s. Lees voor meer informatie over de risico's onze risico-pagina.