Shandar Kooij Directeur van Grondontwikkeling Nederland

Shandar Kooij kwam voor het eerst in aanraking met de traditionele grondhandel gedurende zijn carrière als verkoper van groene beleggingsproducten. In 2007 besloot hij zelfstandig verder te gaan binnen deze branche. In de jaren daarop handelde hij voor verschillende ondernemingen in warme gronden. Dat was aanvankelijk ook de werkwijze van Grondontwikkeling Nederland, maar al snel zag Kooij in dat het anders moest. Daarom ontwikkelt Grondontwikkeling Nederland sindsdien de gronden waarin het handelt, waarmee het de kans op een definitieve bestemmingswijziging actief vergroot.

Hard werken voor dubbel rendement

Bij Grondontwikkeling Nederland vertrouwt Shandar Kooij niet alleen op interne en externe specialisten, ook heeft hij zich toegelegd op de verschillende facetten van zijn onderneming, zoals ruimtelijke ordening en bestuursrecht. Dit combineert hij met zijn kennis van de markt en zijn vermogen tot people management, om zowel het individu als de groep te prikkelen.

Zo tracht Kooij niet alleen rendement te creëren voor de investeerders, maar ook voor de maatschappij. Nieuwbouwprojecten zijn door de krapte op de woningmarkt immers zeer gewenst. Bij Grondontwikkeling Nederland heeft hij onder meer een eigen planoloog en ontwikkelaar in dienst, om alle betrokkenen de hoogst mogelijke mate van zekerheid te bieden.

Door niet te gaan voor de makkelijke weg – de traditionele wijze van grondhandel – kiest Kooij voor een werkwijze waarmee hij inmiddels zeer vertrouwd is. Hard werken staat daarin centraal.

Aandacht voor duurzaamheid

In lijn met de focus op duurzaamheid die hem als verkoper van groene beleggingsproducten al kenmerkte, tracht Shandar Kooij met Grondontwikkeling Nederland zo duurzaam mogelijke bouwplannen te ontwikkelen. In de ontwikkelingen is daarom veel aandacht voor de kwaliteit van de leefomgeving. Ook focust Kooij op het welzijn van zijn medewerkers. Zodoende heeft hij gezond leven in het DNA van Grondontwikkeling Nederland ingebouwd. Hij stimuleert zijn collega’s om twee keer in de week te sporten, om biologisch te eten en om deel te nemen aan marathons, Ironman triathlons en zwemevenementen.