Investeren in Projectontwikkeling Nieuwe Stijl Dubbel rendement: financieel én maatschappelijk

Met Project-plan® investeert u in de ontwikkeling van duurzame woonwijken en bedrijventerreinen die wij zelf ontwikkelen.

Projectontwikkeling Nieuwe Stijl

Projectontwikkeling Nieuwe Stijl mobiliseert kapitaal van particulieren en ondernemers. Met Project-plan® kan iedereen investeren in woonwijken en bedrijventerreinen die wij samen met gemeentes en Arcadis ontwikkelen. Wij creëren zelf toegevoegde waarde door stedenbouwkundige plannen te maken, de economische haalbaarheid in detail uit te werken en vervolgens het ontwikkelde project te verkopen aan een bouwbedrijf of belegger.

Gemeentes en bouwbedrijven bieden we een werkbare aanpak voor de ontwikkeling van gebied met veel verschillende eigenaren. Voor particulieren en ondernemers maken wij projectontwikkeling toegankelijk en lonend. Zo versnellen we projectontwikkeling en halen we de bouw naar voren.

Het proces in zes eenvoudige stappen:

Stap 1

Volg de digitale rondleiding

Wilt u meer weten over investeren in projectontwikkeling? Een van onze projectmanagers laat u alle feiten en actuele ontwikkelingen zien, inclusief stedenbouwkundige schetsen en de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente. We kunnen de digitale rondleiding telefonisch toelichten, of we kunnen dat bij u thuis doen of ergens onderweg afspreken, en u bent natuurlijk ook welkom bij ons op kantoor in Alkmaar. Aan u de keuze. De digitale rondleiding biedt u concreet inzicht in de toekomstperspectieven van onze projecten en uw investering.

Vraag de rondleiding aan
Stap 2

Investeer met Project-plan®

U bepaalt welke investering bij uw financiële situatie past. Aan ieder Project-plan® is een inlegbedrag en een rendements- en looptijdprognose gekoppeld. Deze prognoses zijn afhankelijk van de hoogte van uw investering, het moment waarop u instapt en het project waarin u investeert, bijvoorbeeld Amstelveen of Terneuzen.
Stap 3

Gebiedsinrichting

We verhogen de waarde van het gebied door het efficiënt en duurzaam in te richten. Samen met de gemeente en met Arcadis maken we een stedenbouwkundig plan voor het ontwikkelgebied en een Anterieure Overeenkomst waarin alle financiële afspraken worden vastgelegd. Deze Anterieure overeenkomst wordt getekend door de gemeente en de koper van het project, meestal een bouwbedrijf. Particulieren en ondernemers investeren mee in onze projecten; hiermee betalen wij de kosten van projectontwikkeling. Investeerders worden mede-eigenaar van het projectgebied.
Stap 4

Wij selecteren een koper en verkopen het project

Als projectontwikkelaar benaderen wij potentiële kopers en onderhandelen wij over de verkoopvoorwaarden. Met het tekenen van de Anterieure Overeenkomst leggen de gemeente en de koper van het project alle afspraken definitief vast. Dit maakt dat de verkoop van het project al plaats vindt ruim voordat de bestemmingswijziging definitief wordt. Wij stellen de verkoopovereenkomst op en wikkelen de verkoop af, via de notaris.
Stap 5

U realiseert het rendement

De koper maakt het geld over aan de notaris, waarna de notaris de aktes in orde maakt en uw deel van de verkoopopbrengst aan u overmaakt. Vervolgens informeert de notaris het Kadaster over de eigendomswijziging. Ondertussen werkt de gemeente verder aan de wijziging van het bestemmingsplan en aan de bouwvergunning. Als projectinvesteerder hebt u uw rendement dan al verdiend.
Stap 6

Nieuwe ruimte voor wonen en werken

Na het uitkopen van de projectinvesteerders en na het definitief worden van de bestemmingswijziging realiseert het bouwbedrijf het vastgoed volgens het goedgekeurde stedenbouwkundige plan dat wij samen met de gemeente en Arcadis hebben gemaakt. Zo maken we ruimte voor wonen en werken. Zo creëren we dubbel rendement: financieel en maatschappelijk.

Vraag de digitale rondleiding aanToegangscode aanvragen

Vul uw naam en telefoonnummer in en u ontvangt telefonisch uw gratis toegangscode.

We gaan uiterst zorgvuldig met uw gegevens om. Meer weten? Lees ons privacy statement
Ik heb al een code

Heeft u onlangs een code aangevraagd? Dan kunt u deze hier invullen. Werkt uw code niet meer? Vraagt u deze dan gratis opnieuw aan.

We gaan uiterst zorgvuldig met uw gegevens om. Meer weten? Lees ons privacy statement


Veelgestelde vragen

Het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag telefonisch of per e-mail verder.

Veelgestelde vragen over Projectontwikkeling Nieuwe Stijl

Wat is Projectontwikkeling Nieuwe Stijl?
Projectontwikkeling Nieuwe Stijl mobiliseert kapitaal van particulieren en ondernemers voor projectontwikkeling. Via Project-plan® investeren zij in de ontwikkeling van woonwijken en bedrijventerreinen die wij samen met gemeentes ontwikkelen. Wij creëren zelf toegevoegde waarde. Zo versnellen we met alle betrokkenen de bouw en maken we dubbel rendement: financieel én maatschappelijk.
Wat zijn de voordelen van Projectontwikkeling Nieuwe Stijl?
Projectontwikkeling Nieuwe Stijl heeft voor de betrokkenen verschillende voordelen. Het maakt projectontwikkeling toegankelijk en lonend voor particulieren en ondernemers. Deze aanpak van projectontwikkeling is minder kwetsbaar voor een crisis omdat die geen gebruik maakt van vastgoedfinanciering. Gemeentes en bouwbedrijven bieden we een werkbare aanpak voor de ontwikkeling van gebied met veel verschillende eigenaren.
De eindgebruiker profiteert van extra woonruimte en duurzame bedrijfsruimte.

Zo creëren we dubbel rendement; financieel én maatschappelijk.
Hoe weet ik of Projectontwikkeling Nieuwe Stijl werkt?
Grondontwikkeling Nederland heeft in de Scheg in Amstelveen, samen met Arcadis en de gemeente Amstelveen, een werkbare en rendabele aanpak ontwikkeld en toegepast, specifiek voor de ontwikkeling van gebied met veel verschillende grondeigenaren, in dit geval een woonwijk. Wilt u hier meer over weten vraag dan de digitale rondleiding aan.
Welke rol speelt GoN Projectontwikkeling?
GoN Projectontwikkeling, onderdeel van Grondontwikkeling Nederland, is de drijvende kracht achter onze projecten. Vanuit GoN Projectontwikkeling ontwerpen, ontwikkelen en realiseren we hoogwaardige en duurzame woonwijken en bedrijventerreinen, in nauwe samenwerking met gemeentes en diverse partners.

Veelgestelde vragen over Project-plan®

Wat is Project-plan®?
Project-plan® is een product van Grondontwikkeling Nederland. Met Project-plan® investeren particulieren en ondernemers in de ontwikkeling van duurzame woonwijken en bedrijventerreinen. De projecten ontwikkelen wij zelf, samen met gemeentes, vastgoedspecialisten en bouwbedrijven. Met Project-plan® wordt het projectrisico gespreid over heel veel investeerders, dit in tegenstelling tot traditionele projectontwikkeling waarbij het risico gedragen wordt door één of enkele grote vastgoedfinanciers, o.b.v. leningen. Dit biedt meer zekerheid op voortgang, bijvoorbeeld in tijden van crisis, waarin traditionele vastgoedfinanciers terughoudend worden wat tot vertraging kan lijden.

Klik hier voor meer informatie over Project-plan®.

Welk budget heb ik nodig voor een Project-plan®?
Met Project-plan® kunt zelf bepalen welk bedrag u wilt investeren. Dat maakt investeren ook toegankelijk voor personen met een beperkt budget.
Hoe wordt mijn investering gewaarborgd?
Bij Project-plan® wordt u officieel mede-eigenaar van het perceel dat we ontwikkelen. U krijgt een onverdeeld aandeel, waarmee u collectief eigenaar bent van een deel van het ontwikkelgebied. Dit wordt geregistreerd in het Kadaster; het Nederlands openbaar register van registergoederen. Uw eigendom kan alleen overgedragen worden met uw medewerking via een notaris, die is verplicht om het Kadaster hiervan op de hoogte te brengen. Het Kadaster stuurt vervolgens weer een bericht naar de oude en nieuwe eigenaar. Bij verkoop van een perceel krijgen alle eigenaren van een onverdeeld aandeel dezelfde verkoopopbrengst per vierkante meter.
Krijg ik een garantie dat mijn investering meer waard zal worden?
Er kunnen geen garanties worden gegeven over de mogelijke waardevermeerdering van uw investering. Informatie over de risico’s kunt u vinden op onze risico-pagina.
Wie voert het beheer van de grond uit?
Als u met Project-plan® investeert in Projectontwikkeling Nieuwe Stijl, dan wordt u officieel, via de notaris en het Kadaster, eigenaar van een gedeelte van het perceel dat we ontwikkelen. De eigenaar van grond is zelf verantwoordelijk voor het beheer (de feitelijke verzorging) van de gekochte grond. Het beheer van de grond mag niet worden uitgevoerd door derden.
Wat zijn de risico's van investeren met Project-plan®?
Informatie over de risico’s kunt u vinden op onze risico-pagina.