Grondontwikkeling Nederland
| Vacatures | Service & contact

Direct regelen

Risicometer

Klik hier voor meer informatie over de veiligheid en risico’s van investeren in grond.

Risicometer

risk.text


Sparen

Het risicoprofiel van sparen is zeer laag. Omdat spaarproducten binnen het depositogarantiestelsel vallen loopt u geen tot weinig risico. Hierdoor is spaargeld tot een bedrag van € 100.000,- veilig, ook wanneer er iets met de bank of financiële instelling gebeurt.

Investeren in grond

Het risicoprofiel van investeren in grond is gemiddeld. Er zijn een aantal risico’s aan het product verbonden, waarvan de belangrijkste het risico is dat de bestemmingswijziging niet plaatsvindt. Aangezien grond verhandelbaar is en niet failliet kan gaan is het risico echter beperkt.

Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen heeft een hoog risicoprofiel. De risico’s zijn aanzienlijk omdat er zeer veel factoren van invloed zijn op de prijs van een aandeel. Wanneer een bedrijf failliet gaat is de belegger zijn volledige geïnvesteerde vermogen kwijt, waardoor het risico hoog is.

Risico van investeren in grondHet belangrijkste risico dat grondinvesteerders lopen is dat geen bestemmingswijziging plaats vindt, of dat een bestemmingswijziging niet het voorziene waardeverhogend effect blijkt te hebben. Hierdoor bestaat de kans dat de investering in waarde verminderd of geen waardevermeerdering laat zien. Het risico als investeerder zal in beginsel niet groter zijn dan het bedrag gemoeid met de aankoop van de grond.

Daarnaast bestaat er het risico dat de waarde van de grond, als landbouwgrond of als bouwgrond daalt of onvoldoende stijgt als gevolg van bijvoorbeeld: een tegenvallende economische groei, een afname van de vraag naar woonruimte en bedrijfsruimte, een toename van het aanbod van woonruimte en bedrijfsruimte, stijgende hypotheekrente, de financierbaarheid van woningen en bedrijfsruimte of veranderingen in (fiscale) regelgeving met betrekking tot de eigen woning of bedrijfsruimte.

Verder is er het risico dat kleeft aan de beperkte verhandelbaarheid van de grond. De grond is niet verhandelbaar via een gereglementeerde markt, hierdoor is de groep van potentiële kopers beperkt. Dit geeft een beperking in de mate van verhandelbaarheid van de grond, hierdoor is de kans aanwezig dat de investeerders niet op het door hen gewenste moment voor de door hen gewenste prijs kunnen verhandelen. Ook is het mogelijk dat, buiten de afwezigheid van de mogelijkheid om op een gereguleerde markt te verhandelen, geen belangstelling bestaat voor grond of dat de geboden prijs zo laag is dat grond zonder rendement of met verlies moet worden verkocht.

Nadat u de grond heeft gekocht en geleverd gekregen, dient u zelf voor het beheer van de grond zorg te dragen. Teneinde er zeker van te zijn dat u de verplichting met betrekking tot het beheer nakomt is er in de koopovereenkomst en overigens ook in de leveringsakte een boeteclausule opgenomen.

×

1. Betrokken en persoonlijk Wanneer u investeert in GrondPlan® doet u zaken met een betrokken investeringspartner. Wanneer de GrondPlan® in uw eigendom is gekomen betekent dit niet dat wij uit beeld verdwijnen. Onze ondersteuning begint dan pas. We houden u op de hoogte van het actuele nieuws omtrent uw grondportefeuille, beantwoorden uw vragen, attenderen u op nieuwe interessante kansen en geven u inzicht in de status van uw grond(en).
2. Transparant en betrouwbaar U wilt alleen zaken doen met een betrouwbare grondaanbieder. Dat begrijpen we als geen ander. Ons doel is u zoveel mogelijk inzicht te geven in onze werkwijze, in de grondmarkt en de ontwikkelingen omtrent onze gronden. Een veilige investering is alleen mogelijk wanneer u toegang heeft tot alle beschikbare informatie. Eerlijk zaken doen. We gaan dan ook geen vraag uit de weg en helpen u graag om onduidelijkheden bij u weg te nemen. Schroom dan ook niet contact met ons op te nemen.
3. Advies op maat Past investeren in grond wel in uw toekomstplannen? Op welk moment wilt u rendement zien op uw investering? Behoudt u wel genoeg financiële ruimte wanneer u onverwacht uw baan verliest? Advies is alleen zinvol wanneer het persoonlijk en op maat is, afgesteld op uw eigen wensen en behoeften. Bij Grondontwikkeling Nederland staan deskundige adviseurs voor u klaar die u op elk moment kunnen adviseren over uw persoonlijke doelen en uw eigen financiële plan.
4. Waarborging van de continuïteit Investeren is verder kijken dan de dag van morgen. Uiteraard wilt u binnen aanzienbare tijd de vruchten plukken van uw investering, maar niet tegen elke prijs. Investeren zonder grote risico’s te nemen, voor een verstandig rendement. Dit kunnen wij waarmaken door niet in gronden te investeren waarvan de perspectieven te mooi zijn om waar te zijn, maar er geen concrete plannen kunnen worden aangetoond.
5. We hanteren strenge grondcriteria Wanneer u investeert wilt u weten waar u uw geld aan uitgeeft. Niet achteraf voor vervelende verrassingen komen te staan. Net als u investeren we dan ook alleen wanneer een product duidelijk en transparant is. Grondontwikkeling Nederland hanteert daarom strenge criteria voor het aankopen en aanbieden van grond. Op deze manier bent u er zeker van dat u uw geld veilig investeert in een betrouwbaar project.
6. Benut ons uitgebreide professionele netwerk Door onze jarenlange expertise en samenwerking met een groot netwerk van professionele partijen, zijn wij als eerst en volledig geïnformeerd over mogelijke nieuwe grondposities. Hierdoor zijn we in staat om u mee te laten profiteren van de waardevermeerdering bij een bestemmingswijziging.
7. Altijd op de hoogte Als u investeert in GrondPlan® weet u waar uw geld zit. Uw wilt echter ook weten wat de status is van uw investering. Grondontwikkeling Nederland houdt u daarom constant op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen omtrent uw grond en attendeert u op nieuwe interessante grondposities of één van onze acties. Dit doen wij via onze website, nieuwsbrief per e-mail of telefonisch. Uiteraard kunt u ons ook volgen op Facebook of Twitter.
8. Persoonlijke begeleiding Wanneer het gaat om een grote investering wilt u precies weten waar u aan toe bent. Hoe het aankooptraject verloopt en waar u op moet letten. Daarom begeleiden we u geheel kosteloos in het traject rondom de aankoop van Nederlandse grond. Zodat u zeker weet dat u niets over het hoofd ziet en uw grondaankoop vlekkeloos verloopt. Zo komen we bij u langs om u volledig te informeren over alle aspecten van investeren in grond en al uw vragen te beantwoorden. Indien gewenst gaan we ook met u mee naar de notaris.
9. Producten voor iedere portefeuille Of u nu een klein of groot budget heeft, al vanaf € 2.820,- kunt u in het bezit komen van een stuk Nederlandse grond met toekomst. We zijn in staat om een portefeuille samen te stellen die volledig aansluit bij uw eigen financiële situatie en uw persoonlijke wensen en doelen.
10. Bij ons investeert u zelf en niet uw bank of verzekeraar U werkt hard om uw vermogen op te bouwen. Het is dan ook begrijpelijk dat u grip wilt hebben op uw investering. Bij Grondontwikkeling Nederland investeert u zelf en legt u uw vermogen niet handen van grote commerciële banken en beleggingsmaatschappijen. De grond die u via ons aankoopt is een tastbaar eigendom en een concreet bezit. Hierdoor weet u altijd waar uw geld zit.

Aanvraagformulier Brochure "Investeren in grond"

In onze algemene brochure leggen wij u uit waarom investeren in grond interessant voor u kan zijn, hoe u investeert en wat de risico's zijn van investeren in grond.

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Meer weten? Lees ons pricacy statement

De verzamelde gegevens kunnen door Grondontwikkeling Nederland zelf of door derden gebruikt worden om onze prospects, klanten en partners telefonisch of per e-mail te benaderen met commerciële aanbiedingen, ook als die aanbiedingen geen door of namens Grondontwikkeling Nederland aangeboden goederen of diensten betreffen. Stelt u benadering in welke vorm dan ook niet op prijs, dan kunt u zich te allen tijde afmelden door een e-mail te sturen naar info@grondontwikkelingnederland.nl.


×
SluitenGrondontwikkelingnederland.nl maakt gebruik van cookies. Lees voor meer informatie de disclaimer.